Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een massavorm die speciaal is afgestemd op de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer effect heeft op minder rugpijn, beter slapen, minder aanmaak van stresshormonen en minder kans op complicaties tijdens de bevalling. Maar ook als je geen specifieke klachten hebt is een zwangerschapsmassage heerlijk om te ondergaan.

Zwangerschapskwaaltjes

De zwangerschap is een unieke periode in je leven. Het is ook een tijd waarin in een betrekkelijk korte periode heel veel gebeurt. Er verandert nogal wat in jouw lichaam als je zwanger bent. Een zwangerschap heeft grote invloed op de stofwisseling en hormoonhuishouding. In de laatste maanden kan de zwangerschap lichamelijke ongemakken met zich meebrengen zoals slecht slapen, vermoeidheid, rug- en/of bekkenpijn, pijnlijke ledematen, vocht vasthouden en angst voor de bevalling. Al deze oorzaken kunnen het stressniveau verhogen. Dit vraagt veel energie van je lichaam en daarom is het juist in deze periode als zwangere geen overbodige luxe om lichaam en geest door massage veel ontspanning en extra aandacht te geven.

Wat houdt een zwangerschapsmassage in

Er vindt altijd eerst een kort intakegesprek plaats. De voorkeur gaat uit naar een persoonlijk gesprek maar eventueel kan het ook per e-mail of telefonisch.

Tijdens de massage word je heerlijk in de watten gelegd met warme handdoeken en speciale olie. Eerst worden de rug, schouders en armen gemasseerd en vervolgens de nek en het hoofd. Tot slot komen de benen en voeten aan bod. De delen van het lichaam die op dat moment niet gemasseerd worden, zullen bedekt blijven.

Na afloop van de zwangerschapsmassage is het belangrijk om een glas water te drinken, om de afvalstoffen af te voeren die vrijgekomen zijn door de massage. Als je dit niet doet kun je mogelijk last krijgen van hoofd- en/of spierpijn!

Speciale zwangerschapsmassagetafel

Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er gebruikgemaakt van een speciale zwangerschapsmassagetafel van Custom Craftworks; de Athena Prenatal. Deze massagetafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten. Door de uitsparingen bij het borst- en buikgedeelte kan je comfortabel op je buik liggen, zelfs tot de laatste week van de zwangerschap. Bij de buikuitsparing zit een verstelbare band die de buik perfect ondersteunt. Je zal het als een aangename verrassing ervaren, omdat je doorgaans niet meer op je buik kunt liggen als je zwanger bent. Vooral niet wat later in de zwangerschap. Mocht je de buikligging niet fijn vinden, dan is het ook mogelijk om in een zijligging gemasseerd te worden of in een zittende houding.

Zwangerschapsmassage is een cadeautje aan jezelf

Zwangerschapsmassage kan een positieve bijdrage leveren aan je gevoel van welbevinden. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Door even stil te staan bij alle veranderingen in je lichaam word je je bewuster van de baby in je buik. Zwangerschapsmassage draagt bij aan vermindering van zwangerschapskwaaltjes. Ook als je geen specifieke klachten hebt door de zwangerschap is deze massage heerlijk om te ondergaan. Het is belangrijk om goed voor jezelf te (laten) zorgen in deze bijzondere periode. Zie het als een cadeautje aan jezelf.

Ook na de bevalling kan deze massage bijdragen aan het herstel en de ontspanning van je spieren en gewrichten en daarnaast natuurlijk je geest.

Een zwangerschapsmassage duurt 60 minuten.

Wil je deze massage vaker ontvangen? Koop een voordeelkaart! Klik hier voor een overzicht van de prijzen.