Sportmassage

_DSC0183

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is een sportmassage niet uitsluitend bestemd voor sporters. Een sportmassage is vooral een stevige massage, met als doel ondersteuning van het lichaam voor, tijdens en na een prestatie. Dit kan een prestatie zijn tijdens het sporten maar bijvoorbeeld ook een prestatie bij intensieve werkzaamheden binnen- of buitenshuis.

_DSC0119

Het doel van een sportmassage

Een sportmassage is een stevige massage van alle spieren van het hele lichaam. Hierbij worden de afvalstoffen uit de spieren gemasseerd en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Voorafgaand aan een lichamelijke prestatie kan sportmassage worden toegepast om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben. Overigens is deze vorm van sportmassage niet bedoeld ter vervanging, maar ter aanvulling van een goede warming-up.

Voor wie is een sportmassage bedoeld

Een sportmassage is vooral bedoeld voor mensen die een zware lichamelijke prestatie moeten leveren of hebben geleverd. Dit hoeft niet per definitie een sportprestatie te zijn, het kan ook zwaar lichamelijk werk zijn. Blessures van spieren kunnen met een sportmassage worden behandeld. Echter, een sportmassage kan ook preventief ingezet worden om blessures tot een minimum te beperken.

_DSC0118

Hoe werkt een sportmassage

In eerste instantie wordt er gekeken naar specifieke klachten, bijvoorbeeld een blessure. Het is echter ook mogelijk om een doelgerichte, preventieve sportmassage te geven. Zo kunnen bijvoorbeeld alleen de benen gemasseerd worden ter voorbereiding op een belangrijke wedstrijd of bijvoorbeeld de Vierdaagse.

Een sportmassage duurt 30, 60 of 90 minuten. Afhankelijk van de gekozen tijdsduur wordt het lichaam plaatselijk of in zijn geheel gemasseerd.

Indien gewenst, kan een sportmassage ook aan huis of op locatie worden gegeven.

Wil je deze massage vaker ontvangen? Koop een voordeelkaart! Klik hier voor een overzicht van de prijzen.