Shiatsu

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een techniek uit Japan. Het wordt ook wel acupressuur genoemd, wat veel lijkt op acupunctuur maar dan zonder naalden. Het doel van Shiatsu is om blokkades in het lichaam op te heffen om bijvoorbeeld rug-, nek- of schouderklachten, hoofdpijn of slaapproblemen te verhelpen.

_DSC0124

Geen naalden maar drukvlakken

Shiatsu is het broertje van acupunctuur. Echter, waar acupunctuur werkt met naalden op de energiebanen doet shiatsu dat met drukvlakken. De grootte van een drukvlak varieert van de grootte van een vingertop tot de muis van een hand.

Hoe werkt een shiatsu behandeling

Tijdens een shiatsu behandeling gebruikt de masseur zijn vingertoppen, handpalmen, duimen en knokkels. Er wordt druk uitgeoefend op verschillende plekken van het lichaam met als doel om blokkades in het lichaam op te heffen zodat de (levens)energie weer vrij kan stromen. Behalve spieren worden ook zenuwbanen en organen gestimuleerd.

Je zult merken dat de ontspannende nawerking van een shiatsu behandeling lang duurt. Een periode van twee of drie weken tussen de behandelingen is perfect om de balans te behouden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht(en).

Voor wat voor klachten is shiatsu geschikt

Rug-, nek- en schouderklachten, verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen zijn goed te verhelpen met shiatsu. Beroepen waarbij het onvermijdelijk is om vaak dezelfde houding aan te nemen geven vaak problemen. Bijvoorbeeld als je langdurig achter de computer zit, uren achtereen muziek maakt of als je een beroep hebt waar veel van je lichaam wordt geëist. Shiatsu biedt hiervoor uitkomst.

_DSC0123

Shiatsu werkt

Om shiatsu te begrijpen gaan we terug naar de traditionele Oosterse geneeskunde. Volgens de filosofie zorgt een goede doorstroom van de levensenergie (Ki) voor een goede balans tussen lichaam en geest. De energiebanen (meridianen) spelen hierbij een essentiële rol. Als hier blokkades in zitten kan de energie (Ki) niet goed meer stromen. Door het behandelen van de drukpunten (tsubo’s) op de huid worden de blokkades weer opgeheven zodat er opnieuw balans komt tussen lichaam en geest. Zweverig? Nee hoor! Het ontvangen van een shiatsu behandeling zet je stevig met beide voeten op de grond. Shiatsu is doortastend en nodigt Ki uit om te stromen. Shiatsu werkt.

Een shiatsu behandeling duurt 30, 60 of 90 minuten. Indien gewenst, kan een shiatsu behandeling ook aan huis of op locatie worden gegeven.

Wil je deze massage vaker ontvangen? Koop een voordeelkaart! Klik hier voor een overzicht van de prijzen.