Hotstone massage

  _DSC0147

Hotstone massage

Een <photstone massage is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een massage van het lichaam met behulp van warme stenen (hot stones) Een hotstone massage is ontspannend en aangenaam. Tevens draagt het bij aan het zelfherstel van het lichaam, het verwijderen van afvalstoffen, stimulering van de organen en het in balans brengen van het lichaam.

Warme stenen – hot stones

De stenen die gebruikt worden voor de hotstone massage komen uit Hawaï en hebben hun vorm door de natuur verkregen. Het zijn lava- of basaltstenen (vulkanisch gesteente) met een groot warmtevasthoudend vermogen. De stenen worden verwarmd tot +/- 50°C door deze onder te dompelen in een warmwaterbad.

Hoe werkt een hotstone massage

De warme stenen worden eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam geplaatst, meestal de rug. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren en meridianen (energiebanen) en hebben een ontspannende en pijnverlichtende werking. De druk van de stenen kan vergeleken worden met een rekoefening. Dit merk je vooral als de stenen weggenomen worden.

_DSC0142

Warmte en ontspanning

Na een legging van de hot stones op het lichaam wordt er verder gemasseerd met de warme stenen en warme olie. De massage bestaat vooral uit lange, rustige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Wat doet een hotstone massage

•    Verhoogt/activeert bloedtoevoer naar het spierweefsel
•    Verhoogt/activeert het lymfesysteem
•    Werkt ontspannend, ontgiftend en stressverlichtend
•    Vermindert en verdooft zenuwpijnen
•    Geeft verbetering aan het spijsverteringsproces
•    Hormonen raken in balans
•    Maakt blokkades los

Een hotstone massage duurt 75 minuten en kan, indien gewenst, ook aan huis of op locatie worden gegeven.

Wil je deze massage vaker ontvangen? Koop een voordeelkaart! Klik hier voor een overzicht van de prijzen.

_DSC0145 _DSC0155  _DSC0163